analiza apa uzata

 • Home
 • analiza apa uzata

Analiza apa uzata societati comerciale si persoane fizice

Analiza apa uzata – def. Procesul fizico-chimic standardizat prin care se stabileste compozitia chimica si caracteristicile fizice a apei uzate.

Informatii importante!

analiza apa potabila bucuresti

Preturile afisate mai jos includ TVA, recoltarea probelor de la adresa clientului si livrarea buletinului de analiza.

analiza apa potabila bucuresti

Dupa efectuarea analizelor specifice se va elibera buletinul de analiza necesar pentru controalele efectuate de Garda De Mediu si Administratia Nationala “Apele Romane”.

analiza apa potabila bucuresti

Termenul standard de livrare a buletinul de analiza este de 3-7 zile lucratoare insa poate varia in functie de cerintele clientului.

 

Conform legislatiei de protectie a mediului societatile comerciale care prin activitatea lor genereaza ape uzate contaminate cu hidrocarburi, detergenti, metale grele sau alti poluanti periculosi, de exemplu spalatorii auto, vulcanizari, service auto, parcari, platforme, fabrici, benzinarii, rafinarii, etc. sunt obligate sa efectueze trimestrial analize pentru apa uzata generata. Oferim servicii de analiza apa uzata pentru societati comerciale si persoane fizice care isi desfasoara activitatea in Bucuresti sau Ilfov. De asemenea persoanele fizice care doresc sa stabileasca caracteristicile fizico-chimice pentru apa uzata generata pot apela cu incredere la serviciile noastre.

Analiza apa uzata societati comerciale

analiza apa uzata spalatorii auto

Orice societate comerciala care prin activitatea sa genereaza ape uzate contamintate cu hidrocarburi, metale grele sau alti poluanti incadrati in categoria deseurilor periculoase este obligata de legislatia in vigoare se efectueze analize specifice pentru a determina daca apele uzate generate se pot deversa in canalizare sau in emisari dupa caz.

Dupa efectuarea analizelor specifice vom elibera si livra la adresa clientului buletinul de analiza necesar pentru controalele efectuate de Garda De Mediu si Administratia Nationala “Apele Romane”. Pentru mai multe informatii legate de legislatia care reglementeaza calitatea apelor uzate puteti consulta hotararea de guvern nr. 188 / 2002 actualizata prin hotararea de guvern 352 / 2005.

Prin analiza fizico-chimica a apelor uzate, cel mai frecvent, se stabileste nivelul de detergenti anionici, azot amoniacal, Ph, CCOCr, CBO5, hidrocarburi, uleiuri si grasimi de origine minerala. De asemenea se pot stabili si continutul de metale grele cum ar fi Cd, Cr, Cu, Hg, Pb, Ni, Zn. Deversarea apelor uzate in circuitul natural ce contin astfel de poluanti cu valori peste limitele impuse de legilastia in vigoare, poate avea un impact devastator asupra mediului inconjurator. De asemenea acest lucru reprezinta o infactiune si se pedepseste conform legii in vigoare.

analiza apa uzata benzinarii

La nivelul Uniunii Europene exista 2 standarde care reglementeaza calitatea apelor uzate NTPA 001, pentru apele uzate deversate direct in surse de apa cum ar fi rauri, lacuri sau cu infiltrare in sol, si respectiv NTPA 002 pentru apele uzate contamintare deversate in canalizare sau intr-o statie de epurare.

Ce contine un buletin de analiza apa potabila?

 • Data serie si numar unic
 • Datele de identificare a beneficiarului
 • Tipul probei
 • Locul si data recoltarii
 • Tipul de recipiente folosite la recoltare
 • Data cand au fost efectuate analizele
 • Rezultatele analizelelor
 • Metodologia utilizata
 • Limitele impuse de legislatia in vigoare
 • Interpretarea analizelor
 • Datele de identificare a persoanei care a recoltat monstrele
 • Semnatura si sau stampila beneficiarului

Procedura de recoltare a probelor

In prima faza este necesara stabilirea unei programari in vederea recoltarilor probelor. In ziua programarii un coleg se va deplasa la sediu Dvs. si va recolta conform procedurilor probele ce vor fi transportate la laborator pentru determinari. In cazul in care in urma analizelor specifice identificam probleme grave, clientul este informat si indrumat cum sa remedieze problemele identificate. Daca nu sunt probleme, un coleg va livra la sediul clientului buletinul de analiza. Aceste servicii de recoltare si livrare a buletinului de analiza sunt valabile doar in Bucuresti si Ilfov.

Daca aveti sediul in provincie, va oferim consultanta gratuita pentru prelevarea corecta a probelor si expedirea acestora catre laborator pentru efectuarea analizelor comandate. In cazul in care doriti mai multe informatii ne puteti contacta telefonic sau sau pe mail.

Catalog preturi analize apa uzata

Analize Standard Fizico-Chimice
Pret: 650 Ron / Tva Inclus

 
analize apa

Pachetul contine:

 • Analizele standard impuse de legislatia in vigoare
 • Pretul include deplasarea pentru recolatarea probelor, analiza probelor si livrarea buletinului de analize

Set Analize Pe Comanda
Pret: in functie de numarul si tipul de analize alese

 
analize apa uzata

Pachetul contine:

Alegand acest pachet, clientul are posibilitatea sa-si aleaga tipul si numar de analize pe care le doreste. Oferim clientilor nostri posibilitatea sa combine pachetele standard de analize sau sa creeze pachete noi in functie de necesarul fiecarui client in parte.