analize microbiologice alimente

  • Home
  • analize microbiologice alimente

Analize microbiologice alimente societati comerciale si persoane fizice

Analiza microbiologica alimente – def. Procesul fizico-chimic si microbacteriologic standardizat prin care se stabileste compozitia chimica si caracteristicile fizice si microbacteriologice a alimentelor sau a materiilor prime destinate consumului uman.

Informatii importante!

analiza apa potabila bucuresti

Preturile afisate mai jos includ TVA, recoltarea probelor de la adresa clientului si livrarea buletinului de analiza.

analiza apa potabila bucuresti

Dupa efectuarea analizelor specifice se va elibera buletinul de analiza necesar pentru controalele DSV si DSP.

analiza apa potabila bucuresti

Termenul standard de livrare a buletinul de analiza este de 3-7 zile lucratoare insa poate varia in functie de cerintele clientului.

analiza apa potabila bucuresti

Recoltarea probelor se va face in recipienti sterili (caserole nefolosite) puse la dispozitie de catre beneficiarul analizelor.

 

Conform legislatiei sanitar veterinare in vigoare societatile comerciale care desfasoara activitati de alimentatie publica, de exemplu un restaurant, fast-food, cafenea, bistro, pub, cofetarie, patiserie, catering, macelarie, rulota fast-food, etc., sunt obligate sa efectueze semestrial analize pentru materiile prime si produsele alimentare preparate in bucataria unitatii. De asemenea persoanele fizice care au dubii legate de calitatea si structura organoleptica a unui aliment cumparat sau preparat in bucataria proprie pot apela cu incredere la serviciile noastre. Oferim servicii de analiza microbilogica alimente pentru societati comerciale si persoane fizice care isi desfasoara activitatea in Bucuresti sau Ilfov.

Analiza microbiologica alimente societati comerciale

analize microbilogice alimentare

Orice societate comerciala care desfasoara activitati de alimentatatie publica are obligatia legala sa efectueze semestrial analize microbiologice pentru materiile prime folosite si alimentele preparate in bucataria unitatii. Legea impune ca frecventa analizelor si tipul acestora sa fie prezente in programul de autocontrol din planul haccp implementat in fiecare locatie.

Dupa efectuarea analizelor vom elibera buletinul de analiza necesar pentru controalele efectuate de Directia Sanitar Veterinara (ANSVSA) si Directia De Sanatate Publica (DSP).

Prin analiza alimentelor si a materiilor prime folosite de persoanele juridice in activitatea lor se urmareste limitarea posibilitatii de contaminare si imbolnavire a populatiei prin consumul de alimente contaminate cu bacterii periculoase. Prin analizele de laborator se verifica prezenta sau absenta unor bacterii periculoase cum ar fi Sallmonela, Listeria, Escherichia Coli, NTG etc. De asemenea buletinele de analiza aferente acestor testari sunt solicitate de inspectorii DSV si DSP in cadrul controalelor periodice sau controalele rezultate in urma unor plangeri facute de clienti. Lipsa buletinelor de analiza poate atrage dupa sine amenzi care incep de la 7000 Lei sau inchiderea activitatii dupa caz.

analiza alimentelor

Ce contine un buletin de analize microbilogice alimente?

  • Data serie si numar unic
  • Datele de identificare a beneficiarului
  • Tipul probei
  • Locul si data recoltarii
  • Tipul de recipiente folosite la recoltare
  • Data cand au fost efectuate analizele
  • Rezultatele analizelelor
  • Metodologia utilizata
  • Limitele impuse de legislatia in vigoare
  • Interpretarea analizelor
  • Datele de identificare a persoanei care a recoltat monstrele
  • Semnatura si sau stampila beneficiarului

Procedura de recoltare a probelor

Pentru a putea efectua analizele de laborator este necesara stabilirea unei programari de comun acord. In ziua programata un reprezentant al firmei noastre se va deplasa la sediu Dvs. pentru recoltarea probelor specifice. Obligatia beneficiarului este sa puna la dispozitia reprezentantului nostru 5 monstre a cate minim 250 g dintr-un produs finit sau materie prima la alegere. Monstrele vor fi prelevate in caserole de unica folosinta puse la dispozitie de beneficiar si folosite de acesta in mod regulat in activitatea sa. Dupa prelevare, monstrele vor fi transportate la laborator si vor fi supuse determinarilor specifice. Conform legislatiei sanitar veterinare in vigoare , toate produsele alimentare si materiile prime folosite de beneficiar vor trebui testate semestrial prin rotatie.

Catalog preturi analize microbiologice alimente

 

Analize Standard Microbiologice Anlimente
Pret: 550 Ron / Tva Inclus

 
laborator analize alimentare

Pachetul contine:

  • Analizele standard impuse de legislatia in vigoare
  • Analizele standard cerute in cadrul controalelor efectuate de DSV si DSP
  • Pretul include deplasarea pentru recolatarea probelor, analiza probelor si livrarea buletinului de analize

Set Analize Microbiologice Pe Comanda
Pret: in functie de numarul si tipul de analize alese

 
analiza organoleptica a alimentelor

Pachetul contine:

Alegand acest pachet, clientul are posibilitatea sa-si aleaga tipul si numar de analize pe care le doreste. Oferim clientilor nostri posibilitatea sa combine pachetele standard de analize sau sa creeze pachete noi in functie de necesarul fiecarui client in parte sau de cerintele organelor de control.