Test sanitatie personal societati comerciale
Test sanitatie personal – def. Procesul standardizat prin care se stabileste daca personalul implicat in manipularea si prepararea alimentelor este purtator de bacterii periculoase cum ar fi Staphylococcus aureus.
Informatii importante!
![]()
Preturile afisate mai jos includ TVA, recoltarea probelor de sanitatie de la adresa clientului si livrarea buletinului de analiza.
![]()
Dupa efectuarea analizelor specifice se va elibera buletinul de analiza necesar pentru controalele efectuate de Directia Sanitar Veterinara si Directia De Sanatate Publica.
![]()
Termenul standard de livrare a buletinul de analiza este de 3-7 zile lucratoare insa poate varia in functie de cerintele clientului.
![]()
In cazul in care se constata ca un angajat supus analizelor este contaminat cu bacterii periculoase vom anunta beneficiarul pentru ca acesta sa poate scoate acea persoana din circuitul alimentar.
Conform legislatiei in vigoare, referitoare la industria alimentara, persoanele juridice care desfasoara activitati de alimentatie publica, de exemplu un restaurant, fast-food, cafenea, bistro, pub, catering, macelarie, rulota fast-food, etc., sunt obligate sa efectueze semestrial prin rotatie teste de sanitatie pentru personalul implicat in procesul de manipulare si preparare a alimentelor. Acest serviciu nu se adreseaza persoanelor fizice, se adreseaza doar societatilor comerciale. Asiguram testarea sanitatie personalului din industria alimentara pentru societati comerciale care isi desfasoara activitatea in Bucuresti sau Ilfov.

Aceasta analiza de autocontrol are ca scop identificarea din timp a personalului contaminat cu bacterii periculoase si scoaterea acestui din circuitul alimentar pana la remedierea problemelor de sanatate. Scoaterea personalului contamint din circuitul alimentar este absolut necesara pentru ca bacteriile de tipul Stafilococului Auriu sunt foarte contagioase si ataca agresiv copiii, batranii si persoanele cu un sistem imunitar slabit.
Ce contine un buletin de analize sanitatie personal?
- Data serie si numar unic
- Datele de identificare a beneficiarului
- Tipul probei
- Locul si data recoltarii
- Tipul de recipiente folosite la recoltare
- Data cand au fost efectuate analizele
- Rezultatele analizelelor
- Metodologia utilizata
- Limitele impuse de legislatia in vigoare
- Interpretarea analizelor
- Datele de identificare a persoanei care a recoltat monstrele
- Semnatura si sau stampila beneficiarului
Procedura de recoltare a probelor de sanitatie pentru personal
Dupa confirmarea programarii un tehnician se va deplasa la sediul firmei Dvs. si va preleva prin metode specifice probe de sanitatie de pe fata si palmele unui angajat implicat in circuitul alimentat. Aceste teste se vor repeta semestrial prin rotatie pentru toti angajatii implicati in manipularea si prepararea alimentelor. Dupa efectuarea acestor analize de laborator se va elibera buletinul de analiza necesar pentru controalele efectuate de DSV si DSP.

Pachetul contine:
- Analizele standard impuse de legislatia in vigoare
- Analizele standard cerute in cadrul controalelor efectuate de DSV si DSP
- Pretul include deplasarea pentru recolatarea probelor de sanitatie, analiza probelor si livrarea buletinului de analize
